Junioři ve třetí třetině zlomili Chomutov a berou tři body

Mladí Berani zahájili dvojzápas na severu Čech ideálním způsobem – tříbodovým vítězstvím. V Chomutově sice inkasovali jako první, skóre však dokázali otočit. Ve třetí části pak definitivně odpor houževnatého soupeře zlomili, když odskočili na konečných 5:2. Zlínští tak prodloužili svou sérii výher o šestý dílek, dvěma trefami k tomu přispěl 16letý útočník Tomáš Pilát, jenž na severu Čech odehrál svůj první zápas za zlínské juniory. V sobotu se Berani představí v Litvínově.
16.kolo, pá 5.11.2021, ROCKNET ARÉNA
Chomutov
Zlín
2:5
(1:1, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Čech (Svoboda, Šilar), 40. Šugár (Pöschl, Pavlák) – 19. Masař (Nábělek, Chludil), 29. Pilát (Čechmánek), 29. Luža (Tomeček, Laciga), 56. Pilát (Chludil), 57. Nábělek (Chludil, Riedl). Rozhodčí: Hlinka – Goltsch, Janíček. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 30:31. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5.

Tuček – Petrásek, Cestr, Janda, Pöschl, Pavlák – Šugár, Šilar, Čech, Jurak, Svoboda, Vostiňák, Adam, Černý, Vyroubal, Döring, Cháb.

Šarman – Kunst, Burian, Nábědek, Mikulík, Talafa, Velikovský, Riedl – Pilát, Tomeček, Martinec, Dědek, Masař, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga.

Již v desáté sekundě se do šance dostal Šilar, ale brankář Šarman pokus z levého kruhu vychytal. První branka přišla na startu desáté minuty. Filip Cháb vytvořil akci u pravého mantinelu, odkud přenesl hru mezi kruhy. Tam se nejlépe zorientoval Ondřej Čech, který poslal Piráty do vedení – 1:0. Vzápětí mohl vedení severočeského celku navýšit Döring, ale střela ze slotu se do branky nyní nedostala.

Tlak domácího celku trval a v dalších akcích byli Šilar i Svoboda, ani jeden z hráčů se ovšem neprosadil. A tak přišel trest. V předposlední minutě první třetiny se odražený kotouč dostal na hokejku Jakuba Masaře, který prostřelil Filipa Tučka v chomutovské brance a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Možná rozhodující moment utkání přišel v devětadvacáté minutě, Berani se totiž prosadili dvakrát za jedenáct sekund! Skóre otočil v samostatné akci Tomáš Pilát, který mířil nad vyrážečku domácí jedničky – 1:2. Hned po vhazování Zlín navýšil vedení na dvě branky, to když Dominik Luža dostal přihrávku na zadní tyčku, kde se prosadil mezi betony brankáře – 1:3.

Tempo hry osladila pěstní výměna mezi domácím Čechem a hostujícím Burianem ve čtyřiatřicáté minutě, sudí rozdali pět dvouminutových trestů. V poslední minutce druhé části hry nejdříve domácí přežili šanci Čechmánka, aby pak Pavel Šugár ujel a snížil na rozdíl jediné branky – 2:3.

V oslabení mohl vyrovnat Filip Cháb, ale jeho únik brankář Šarman zlikvidoval vyrážečkou. Stejný muž vynuloval i pokus Šugára, a když si poradil i s obrovskou šancí Černého u levé tyčky, bylo rozhodnuto. Čtyři minuty před koncem dal čtvrtou branku přesnou střelou Tomáš Pilát – 2:4. Gólový účet utkání uzavřel v přesilové hře Patrik Nábělek, který se trefil do šibenice – 2:5.

Ohlasy trenérů

Petr Jíra (Piráti Chomutov): Můžu být spokojený s nasazením i střeleckou aktivitou. Dostávali jsme se do šancí, ale kvalita našeho zakončení bohužel není na vysoké úrovni. V koncovce nás soupeř předčil a díky tomu vyhrál.

Oldřich Horák (PSG Berani Zlín): Bylo to utrápené vítězství, které je však o to cennější. Od začátku nám nešly nohy a dlouho jsme se hledali. Nevím, zda to bylo ledem, který byl špatný, ale to bylo pro oba týmy stejné. Nakonec utkání rozhodl náš nejmladší hráč. Dal dva góly, k čemuž mu gratulujeme. Jsme rádi za tři body.